Software Λογισμικά και η παράκρουση του τι επιλέγω...

Software, applications, components, modules, plug-ins, add-ons, snippets, hacks (ουφ ουφ αμάν μόνο η αναφορά κουράζει), "εγώ απλά ήθελα να κάνω τη ζωή μου πιο εύκολη, τη δουλειά μου πιο αποδοτική και να προσφέρω καλύτερες υπηρεσίες. Έλεος, χάθηκα δεν ξέρω τι μου γίνεται θα μου στρίψει..." Για ένα λεπτό...! Και οι νευρολόγοι και οι ψυχίατροι κλέφτες θα γίνουν; Δεκάδες προγράμματα, εργαλεία, εφαρμογές και ότι άλλο μπορεί να ονομάσει κάποιος είναι ικανά να οδηγήσουν στην παράκρουση αντί στην καλύτερη και αποτελεσματικότερη λειτουργία εταιρειών, γραφείων, μαγαζιών και γενικότερα οποιουδήποτε ασχολείται με κάτι που "κουβαλάει" πληκτρολόγιο... Πριν λοιπόν καταλήξουμε με το γνωστό "άσπρο πουκάμισο" ή με κάποιο λογισμικό που δεν είναι αυτό που πιστεύαμε και χρειαζόμασταν ας δούμε κάποιες βασικές αρχές που θα μας επιτρέψουν να κάνουμε τη σωστή (όσο αυτό είναι δυνατό) επιλογή.

  • Ποιές οι ανάγκες μου ; Αρχή και τέλος είναι να μου λύνει τα προβλήματα και όχι να μου δημιουργεί καινούργια. Είναι απαραίτητη η κατανόηση του τι θέλω να κάνει, τι θέλω να βλέπω πως πιστεύω ότι θα πρέπει να λειτουργεί για να βολεύει εμένα. Κανείς δεν γνωρίζει καλύτερα από εσάς το πρόβλημα που προσπαθείτε να λύσετε ή τον τρόπο που πρέπει αυτό να λυθεί. Εσείς μεταφέρετε την τεχνογνωσία της δουλειάς σας και των ενεργειών σε αυτό και όχι το πρόγραμμα σε εσάς. Προγραμματιστής και πελάτης μία ομάδα.
  • Εμπορικό ή κάτι για μένα ; Μια κουβέντα που συνήθως δεν οδηγεί πουθενά λόγω του τεράστιου όγκου επιχειρημάτων και από τις δύο πλευρές. Αλλά ας δούμε ένα παράδειγμα μέσα από την εμπειρία όλων μας. Όταν θέλουμε να αγοράσουμε κουστούμι όλοι γνωρίζουμε ότι το καλύτερο δυνατό είναι αυτό που έχει φτιαχτεί αποκλειστικά για εμάς, αυτό είναι που θα "καθίσει" επάνω μας ακριβώς, αυτό που θα δώσει βάση στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά μας, αυτό που θα κρατήσει για πολύ καιρό, αυτό που θα μπορέσει να αλλάξει χάρη στις νέες ανάγκες μας, αυτό που θα μπορεί ο "μόδιστρός του"  να κάνει τις προσθήκες που χρειάζονται. Η απάντηση είναι απλή: κάτι για μένα...
  • Τι θα γίνει όταν... κάτι δε με βολεύει, θέλω να φαίνεται κάπως αλλιώς, θέλω εκείνο το αποτέλεσμα που είναι για μένα, θέλω θέλω θέλω... Ένα λογισμικό που φτιάχνεται για εσάς έχει την δυνατότητα να απαντήσει στα θέλω σας μιας και έχει σχεδιαστεί και κατασκευαστεί για αυτό ακριβώς το λόγο.  Κάθε ρουτίνα του, κάθε γραμμή κώδικά του έχει γραφτεί για εσάς και ως αποτέλεσμα μπορεί να κάνει ακριβώς αυτό που θέλετε με τον τρόπο που το θέλετε και φυσικά να εξελιχθεί και να αναπτυχθεί σύμφωνα με τα νέα σας δεδομένα.
  • Και το κόστος "αυτού"... Πάντα μα πάντα όταν κάτι δημιουργείται για εσάς είναι ακριβότερο από κάτι που είναι "για όλους". Αλλά είναι αλήθεια έτσι τα πράγματα ; Ένα πρόγραμμα που έχει γραφτεί για εσάς σας ανήκει, δεν υπάρχουν δεύτερες χρεώσεις (προσοχή στις συμφωνίες σας), δεν πληρώνετε ανανεώσεις κάθε χρόνο ή άδειες χρήσης. Δεν υπάρχουν χρεώσεις για μετατροπές ή προσθήκες που θα γίνουν "μόνο" για εσάς. Δεν θα χρειαστεί να μάθετε χίλια πράγματα για να κάνετε αυτά που χρειάζεστε εσείς. Δεν θα χρειαστεί να περιμένετε τη νέα έκδοση που θα σας λύνει το πρόβλημα. Δεν θα χρειαστεί να αγοράσετε τον ειδικό εκείνο εξοπλισμό για να μπορέσετε να τρέξετε το πρόγραμμα.  Δε θα χρειαστεί να αλλάξετε τα υπόλοιπα λογισμικά σας για συνδεθείτε με αυτά. Δεν θα χρειαστεί να αλλάξετε τον ιστότοπό σας για να συνεργάζεται. Και ο κατάλογος είναι ατελείωτος... Μήπως τελικά δεν είναι ακριβότερο ;
.... θα τα γλυτώσω τα χάπια γιατρέ ;

Σαφώς και ναι, η συνεργασία με την ομάδα Istokosmos αποτελεί την λύση. Από κoινού με την ομάδα μας θα μπορέσετε να αναγνωρίσετε και να φτιάξετε τη λίστα των αναγκών σας, να σχεδιάσετε το πρόγραμμα ακριβώς όπως σας βολεύει με την ελάχιστη δυνατή προσπάθεια από εσάς για τη λειτουργία του. Με την λειτουργικότητα που εσείς θέλετε μιας και πιστεύουμε ότι εμείς απλά μετατρέπουμε σε εφαρμογή αυτό που εσείς έχετε χτίσει με την εμπειρία σας και όπου κριθεί αναγκαίο θα συμβάλουμε με την εμπειρία μας για να γίνει ακόμα καλύτερο. Μαζί θα βάλουμε τα θεμέλια για μια εφαρμογή που θα μπορεί να αναπτυχθεί στο μέλλον και να απαντήσει στις ανάγκες σας.